Amikor újra megjelensz, és túl sokszor rácsodálkozol dolgokra, akkor kihagytál valamit

Nem tudom, mikor fordult elő utoljára, hogy egyazon meccsre, egyazon időpontban menjünk ki – bár ebből arra is lehetne következtetni, hogy sikerült H. G. Wells álmát megvalósítani, még magam sem vagyok biztos benne. Dolgozunk rajta.

Viszont voltak itt olyan új dolgok, amelyeket érdemes végigpörgetni:

    • a törmelék
    • nézők
    • Farkas Zoltán
    • hátvédek hiánya (Földesi és Sokalopulos!!!)

Az építkezésről tudtam, ki nem, de a tudósítások okán máshova képzeltem az építési területet, vagy csak a sittet hordják oda? Vagy az már teljesen más? Esetleg az új medence a helye? Mindenesetre sokkal sikkesebb így a bemenetel.

Nézők. Még nem mondom, hogy gyakori az “ez itt az én helyem, köcsög” helyzet a szektorokban, sőt, de már többeket vonz a minőségi, zuglói foci. Tény azonban, hogy ezen az egy hatodosztályú bajnokin többen voltak, mint a Felcsút tizenöt hazaiján a következő szezonban összesen. Az is igaz, hogy még a játékosok “sallangjai” alkotják a többséget. Egyelőre!

Farkas Zoltán. Ha most azt írom, hogy erről a névről még az egyik gimis töritanár – engem nem tanított – jut eszembe, aki úgy nézett ki, mint egy felfújt krumpli, az rajtam kívül még két embernek mond valamit. Sokat persze nem használ. De az sem segít, hogy az első két gólja között azon morfondíroztam, hogy a hagyma vagy a kolbász miatt ennyire csípős a pizzaszeletem. Ezzel próbálom palástolni, hogy most hallottam a srácról először, de a négy gólt köszi. Mikor lesz a boltokban a Farkas-mez?

Elöl így okésnak látszik dolog, hátul már csak az ott kezdők láttán világos volt, hogy elfogytak a védők. Egy nullára lehozott meccs nem azt mutatja, hogy ezzel nagy probléma lenne, de a támadórészben több lenne a variáció, bár ott eddig is elég volt a létszám ehhez.

A lényeg, hogy így is egy sima hatost kapott az ellenfél. Ebben a több változást is mutató péntek estében az állandóság még megvolt: a vezetői trió nem egyenlő szárú, nem is derékszögű, de háromszöget formázó felállása a kispad mellett. Ez soha el nem múlik.

Hiszem, hogy a megyei foci sajátossága, hogy mindig van valaki, aki éppen olyan, mint egy – a korlátot támasztó társaság minden tagja által – jól ismert személyiség, most éppen Jamón Serrano bukkant fel a pályán, hogy nyugdíjas éveit pelota helyett focival töltse.

Ezért szeretek idejárni. Meg a korlát, meg a társaság, meg a sör miatt.

Futbalféria – BVSC-Zugló 0-6

Kezdő: Sziklai – Földesi, Heigli, Sokalopulos, Hosszú – Ráduly, Kótai, Erdő-Lahner, Vojtekovszki – Zsigmond, Farkas

Beálltak: Horváth, Németh, Sebők, Simó, Szabó

Gólok: Farkas (4), Németh, Sebők

 

Leave a Reply