Kit érdekel most a futball?!

Persze minket mindig és mindenhol. Nem beszélve arról, hogy nem csak az ötödosztályt figyeljük, szombat délután még az NB I.-et is megélt III. Kerület pályáján támasztottuk a korlátot jó pár tő paradicsom előtt.

De akkor is.

Én erről nem tudtam. Mi erről nem tudtunk. Hogy van olyan csapat a budapesti bajnokság négy osztályában és összesen kilenc csoportjában, amelynek meccskerete kettő játékos híján fekete.

Nem tudtunk róluk semmit, nem ismertük őket, de elgondolkodtunk, hogy esetleg ide csapódhatott-e valaki a kispesti kontingensből, főleg azok közül, akik az első osztálytól egy Gyirmótra vannak. Mint például egy Sunnyboy.

De nem. Erős, ügyes csapat ez az Inter CDF.

Sikerült olyan pillanatot is elkapni, amikor támadásban voltunk. Sajnos kevés alkalommal jött össze, sebaj, lesz jobb
Sikerült olyan pillanatot is elkapni, amikor támadásban voltunk. Sajnos kevés alkalommal jött össze, sebaj, lesz jobb

Meglestük az idei első bajnokit, felkészülésin – fájdalom – nem voltunk, és tudtuk, hogy nagy változások vannak. Kezdve az átalakuló Szőnyivel, ugye.

Valójában ezzel csak azt akarjuk mondani, hogy előre is bocs azoktól, akiket az első hetekben nem ismerünk fel, és nem tudnánk róluk sokat. A kezdőben hat, a padon kettő névvel találkoztunk már ezelőtt.

A kezdeményező Inter CDF mellett kevés kontrollált támadást sikerült vezetni, ráadásul már két perc után a tizenhatoson belül elvesztette a labdát Heigli Ádám, aki keresztbe próbált passzolni, de lassan. Később a fejsérülését követően, bekötözve játszott a lecserélésig, vagyis a nyolcvankettedik percig.

Tíz perccel később az új srác, Leinweber egyenlített, viszont a meccs végéig meglévő két-három lehetőség hamar befulladt, még Turcsán Ricsinek volt egy lövőhelyzete, amely a hálótartó fölött is átszállt.

Közben kettőt is kaptunk. Viszont úgy tűnik, jött egy jó kapus nyáron, Károlyi Dávidnak hívják, jegyezzük meg.

Az élmény mindig, a meccs most annyira nem, viszont később tényleg jó lesz.

Amúgy meg négy év múlva NB I.

Inter CDF – BVSC-Zugló 3-1
2014.08.24. 10:00
Siketek SC Sporttelep

Kezdő: Károlyi – Szabó Bence, Heigli, Király, Hosszú – Földesi, Erdő-Lahner, Bódizs, Zsigmond – Leinweber – Turcsán

Beálltak: Pató Ádám, Valásek Péter, Sokalopulos, Balázs Norbert, Juhász Martin

Kispad: Sziklai Máté (cserekapus)

One thought on “Kit érdekel most a futball?!”

Leave a Reply