Megyünk a SZAC-hoz, de nem oda, ahova én gondoltam

Nem tudom, hogyan is néznétek rám, ha kimondanám, itt – a BLASZ kettőben – már sokat kell utazni a vendégbe. Ugye, hogy nem szépen és kedvesen?

A hatod- és hetedosztályban kettő, esetleg három olyan csapat volt, amelyhez az eljutás során egynél többször kellett átszállni. Vagy légvonalban nem voltak messze, na jó, Budapesten belül távolságot reklamálni egy csöppet Sivic-féle sírós interjú.

De azért mégis. Itt már több a külkerület, mint a belső, illetve viszonylagos belső.

Mindegy. Túltesszük magunkat rajta.

SZAC.

Nincs futballtörténet nélkülük. Emblematikus csapat és pálya. Sok-sok éve már, hogy évente legalább egyszer elsétáltam a SZAC-pálya mellett, de nem is tudtam, hogy az a SZAC-pálya. Mindig néztem az utcáról a rozoga, szétszakadt kerítéssel körbevett pályát – ez egy szokásom, még akkor is, ha nem játszanak rajta -, sosem kaptam el ott meccset.

Most sem fogok.

Mert nem a Gerely utcáról nyíló SZAC-pályán játszunk, hanem a Thököly úti focipályán.

Statisztika

Az ötödik forduló jön, de csak a negyedik meccsünk, eddig egy pontot sikerült szerezni, a SZAC-nak van már győzelme. Viszont ugyanúgy kikaptak az Inter CDF-től és a Gázgyártól, mint mi.

Nekik három, nekünk hat lőtt, ott hat, itt kilenc kapott gól áll a mutatóknál. Az eddigiek alapján a védekezéssel nem stimmel valami, ráadásul a Budatétény ellen kettőt kaptunk a végén, holott 3-1-re vezettünk.

Hajrá, BVSC!

2014.09.13. 16:30
Szentlőrinci AC Sporttelep
1183 Budapest Thököly ut 5.
SZAC – BVSC-Zugló

One thought on “Megyünk a SZAC-hoz, de nem oda, ahova én gondoltam”

Leave a Reply