Az MLSZ ott segít, ahol tud – jelen esetben a jó szurkolói viszonyban

IMG01954-20140913-1724

Már lement öt forduló, azonban még csak a negyedik meccsünk volt, hiszen a MAFC ellenit – az első fordulóból – elhalasztották. És még nem sikerült nyerni. Hogy mikor játszhatunk végre hazai pályán, az is kérdés. Csak így előre, a negatívumokat.

És valóban sokat kell utazni. Pesten belül. Igen, folytatom, mert megírtam ezt, ráadásul sikerült lemaradni az első félóráról, habár ebben közrejátszott az is, hogy Újpestről mentünk át Lőrincre, a Deákon meg tíz percig vesztegelt a metrópótló.

Megérkezünk, még sétálunk a feltételezett vendégtábor felé, amikor valami öröm, csoportosulnak a sárga-kékek. Gól. És ehhez most ne az idősebb Knézy elhaló-szomorú hanglejtését tessék ideképzelni lila gólok után az Újpest-Fradin, hanem egy Faragó-visítást a finn-magyar flippergólt követően.

Terep felmérve, oké, műfű, SZAC-nak van tábora, szuper, hangulat lehet. És baráti, mert mi hozza össze a más csapatok szurkolóit? A közös forrás. A gyűlöletnek. A gyűlölet pálya, ahogy a szerkesztő kolléga szokott fogalmazni.

IMG01958-20140913-1747

Mert hogy még az ötödosztályban sem tetszenek az MLSZ irányelvei, tevékenysége. Mondjuk mennyire abszurd, hogy a szövetség pályaépítési programjából készült pályán rendezett meccsen minősítjük a szervezetet? Itthon semennyire sem az. Vagy mégis?

Mert ez nem csak hőbörgés, az ellentmondások, az – egyelőre – nem létező, illetve nem elérhető dokumentumokra hivatkozás, a szabályzatok módosítása, ha hirtelen meg kellene felelnie valaminek. Érvek és bizonyítékok. A mert csak nem használ.

A mérkőzés szuper volt.

Habár első élménynek – a gólt nem számítva, nem is igazán láttuk, mint fentebb írtam – sikerült egy mulatságos pillanatot elkapni, mikor egy egyszerű keresztpassz után az egyik SZAC-védő lába alá ragadt a labda, és aztán megnézte kényelmes-e a talaj.

Bár egész meccsen az ítéletek egyik oldalon sem tetszettek, valójában voltak már ennél sokkal rosszabb sporik a hatod-, hetedosztályban.

IMG01976-20140913-1829

Viszont ami valóban gondnak tűnik, viszonylag sok gólt kapunk. Eddig ez nem volt. Vannak ilyen rövidzárlatok. A tizenegy kapott gólt holtversenyben a negyedik legrosszabb.

És az elsőt sikerült kifognia Károlyi Dávidnak – nem, nem írom rosszul, így volt -, hiszen büntető volt, a kipattanóra lőrinci játékos ért oda. Boldogság és szomorúság másodpercek alatt váltotta egymást.

A legutolsó percben sikerült egyenlíteni, benne volt, hiszen előtte jó pár szabadrúgást végeztünk el, közben pedig szemben a kapussal fölé lőttük a labdát.

Egy ide, egy oda, egyik csapat sem volt jobb a másiknál. Viszont várni kell az első győzelemre, minimum a jövő hétig.

Tavasszal, ha már lehet, szívesen látjuk a SZAC szurkolói csoportját a Szőnyin. Köszi, srácok!

SZAC – BVSC-Zugló 2-2
2014.09.13. 16:30

Kezdő: Károlyi – Szabó, Sokalopulos, Király, Balázsi – Földesi, Vojtekovszki, Erdő-Lahner, Pató – Leinweber – Turcsán

Gólszerzők: Turcsán (34′), Leinweber (96′)

Beálltak: Zsigmond Kristóf (64′), Kótai Márió (69′), Bódizs Milán (75′)

Kispad: Valásek Péter, Vaszari Máté

2 thoughts on “Az MLSZ ott segít, ahol tud – jelen esetben a jó szurkolói viszonyban”

Leave a Reply